• Предимствата при интегрирането на 3D CBCT системите в ежедневната работа - ВАРНА - 14.10.2016 г. - Лектор: д-р Йорг Мудрак (Dr Jörg Mudrak)

   1 2 3 4 5
   Наличност:
   Изчерпан

   гр. Варна, Хотел „Голдън Тюлип” Варна, Конферентна зала „Дали”

   Лектор: д-р Йорг Мудрак

   Д-р Мудрак е утвърден орален хирург в частна клиника в Германия, където основният му фокус е имплантология и CBCT изображения. Той е виден член на множествоиндустриални асоциации, включително Международната асоциация дентална-лицево-челюстна радиология (IADMFR), Германското дружество за цифрова томография (DGDVT), и Работната група по криминалистика (AKFOS - Германия). Д-р Mudrak прави повече от научни 15 проучвания, свързани с CBCT изображения в университетите в Орхус и Белград.

     
   Регистрация: от 14:30 ч.
   Лекцияот 15:00 ч.
   Резюме:
   За първи път оралната рентгенография и нейната способност да прониква през човешката тъкан, се използва само седмици след откриването и през 1895г. Днес тя е интегрирана част от клиничната стоматология. Интраоралните и панорамните рентгенографии са базисните изследвания, нужни за снемането на пълен зъбен статус и често са напълно достатъчно. Други изследвания като например Ceph изследванията,  най-често употребявани от ортодонтите, също са достъпни чрез използването на X-ray лъчите. И все пак, независимо от използваната техника за заснемане, те предоставят само и единствено две-дименционално (2D) изображение. За по-детайлни изследвания нужни при извършването на сложни хирургични манипулации, се налага използването на три-деменционалните (3D) изследвания. Преценката за нужното изследване остава от специалиста и е строго индивидуална според случая.
   При извършването на протетични процедури е важно да се вземат под внимание позицията на челюстта, тази на зъбите, както и позицията на бъдещите импланти, по възможно най-точен начин. Модерната CBCT система осигурява точно това, навлизайки в имплантологичната хирургия стремглаво още през 90-те години на миналият век. Тя предлага по-малко дози облчъване, в сравнения с предхождащата я нормална компютърна томография (CT), възможноста за три-деменционална (3D) реконструкция в комбинация с виртуално позициониране на импланта и др. Като се очаква употребата на подобен вид изследвания да се разшири още в бъдеще.
   Над 20 различни програмни са налични към момента на пазара, което позволява на потребителя да планира перспективната позиция на импланта във виртуално реална среда, използвайки дигиталните 3D изображения. Често се използват изготвени в лаборатория шини от смола, или дубликати на протези по време на получаване на изображенията за планиране на импланти. 
   Целта на тази презентация е да покаже и оцени нуждата от CBCT ситемите, да оцени тяхната точност в преди, по време и след оперативните процеси и да покаже предимстава за пациента, клинициста и денталната лаборатория.
    
   ЗАБЕЛЕЖКА:
   • Записванията са до 01.10.2016 г.
   • Такса: вход свободен.
   за контакти и записване:
   София: тел. 0889009846 - Антон Райчев, тел. 0886202083 - Петя Ванкова
   Пловдив: тел. 0885867121 - Любослав Пупов
   Варна: тел. 0889790584 - Юлиян Симеонов