• СИГУРНОСТ И ПРЕДВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ В СЪВРЕМЕННАТА ЕНДОДОНТИЯ - Д-р Патрик Султан и Д-р Венцислав Стоев

   1 2 3 4 5
   Наличност:
   С предварителна поръчка

   На 21.10.2016, гр. Пловдив, Пловдивски панаир, Конгресен център, зала „България” и зала „Пресклуб”

   СИГУРНОСТ И ПРЕДВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ В СЪВРЕМЕННАТА ЕНДОДОНТИЯ

   21.10.2016г.

   ЛекторД-р Патрик Султан

   Общо-практикуващ лекар, стоматолог-хирург (PhD 1984) дипломиран 1984 г. Бивш асистент в денталния факултет на университета в Париж VII-Денис Дидро (1986-1990). Бивш генерален секретар на Дружеството Odontologique Франция-Антили (1988-1998). Съветник на много компании в денталния бранш като Ivoclar, Septodont, Denmat, Kerr и др.
   Лектор от приблизително 30 години в областите ендодонтия, избелващи системи, ресторативна стоматология. Член е на организациите S.O.P, Alpha-Omega, O.N.F.O.C., A.D.F.O.C.

   Има частна практика в Париж.

   Лекционен модул

   Лекция: от 09:00ч. до 11:00ч.

   Резюме:

   През 2000 г., беше патентован един нов инструмент, създаден от двама ендодонти, д-р Бари Музикант и д-р Алан Дойч. Този инструмент (SafeSider) е проектиран за бързо и сигурно оформяне на кореновите канали и има специален дизайн, с една плоска страна по цялата му дължина и 16 хоризонтални нареза. Това прави инструмента по-мек и помага да се евакуират 95% от отломките, като увеличава гъвкавостта на работната дължина. Може да се използва многократно с минимален стрес и умора на материала. С тази система могат да бъдат лекувани всички клинични особености. Инструментите са устойчиви и могат да бъдат използвани почти 25 пъти, като няма да се счупят и след това, просто няма да са толкова остри.

   Наскоро се появи и един нов инструмент - TangoEndo. Той прилича на Headström пила с плоска страна и се използва, веднага след инструмент 20, за много бързо подготвяне на дентиновите стени.

   Практически модул:    Демонстрация върху екстрахирани зъби

   МодераторД-р Венцислав Стоев, д.м.н.

   Дипломира се като стоматолог в Стоматологичния факултет на Медицинска Академия в София през 1981 г. Работил е в Ловешки окръг, Перник и София. Частна практика започва от 1992 г. Признат лектор, участвал в множество български и чуждестранни дентални форуми.

   Демонстрация: от 12:00ч. до 14:00ч.

   Резюме: Тази техника Ендо-Експрес, използваща нова генерация и форма инструменти SafeSider®, прави ендодонтските процедури по-лесни и с най-добри резултати за всеки лекар по дентална медицина.

   Ще имате възможността да пробвате здравината и високата функционалност на системата, както и да се запознаете от близо с процедурата по използване. Работата ще бъде върху екстрахирани премолари, предварително отворени. 

    

   ЗАБЕЛЕЖКА:

   • Ø Участниците, които искат да изпробват новите ендодонтски инструменти, трябва да носят със себе си екстрахиран зъб. За предпочитане  премолар, отворен.
   • Ø Демонстрацията  ще се проведе в  зала „Пресклуб”, Конгресен център от 12:00 часа.
   • Ø Записванията са до 20.10.2016г.
   • Ø Местата за демонстрацията са ограничени. Заявяването на интерес става след регистрация на  www.deabg.eu. Записан се счита единствено този, който е получил писменно потвърждение от страна на организаторите. Записването е възможно до изчерпване на местата.
   • Ø Такса: практически модул 50лв.