• OMNICAM AC - 3D интраорален скенер

   Dentsply Sirona – Германия
   1 2 3 4 5
   Наличност:
   С предварителна поръчка

   Камерата дава 3D непрекъснато изображение в естествен цвят. Omnicam работи без използване на прах, удобна за хващане и лека. С помощта на камерата, се заснемат 3D изображения на препарацията, съседните зъби, антагонистите и странично за регистрация на захапката. Т.н. дигитален отпечатък може да бъде експортиран в STL формат за по-нататъшно проектиране (дизайн) на възстановяването с CAD-CAM софтуер и изработване от машини за фрезоване и шлайфане или 3D принтери и т.н.

   Съдържа:
   • Видео камератаOmnicamAC
   • Вграден специализиран компютър с тъчпад
   • WLAN карта
   • Windows 10, 64 bit
   • 21.5" TFT LED тъч монитор 16:9
   • CEREC Connect софтуер с лиценз на USB стик – за сканиране и заснемане на изображения
   • Inbox лиценз за сваляне от виртуалния портал Connect Case Center, предлага сигурна връзка с лаборатория, използваща софтуер на трети страни.
   • Експорт на дигиталния отпечатък в .STL формат

   Опция – презареждаема батерия с  капацитет за 60 мин. работа 

     

   Вместо традиционните отпечатъци, които правите със силикони или алгинати, сканирате с камерата и заснемате дигитален отпечатътк. Изпращате дигиталния компютърен модел (вместо гипсов такъв) в .STL формат в зъботехническа лаборатория, която разполага с CAD софтуер за дизайн, фрезовъчни апарати и/или 3D принтери (примерно Р3 Лаб в София). Те проектират възстановяването и ви изпращат протезата по куриер. Има интернет платформи, където можете да изпратите сканирания 3D модел и да поръчате on-line да Ви изработят и  върнат готови водачи за поставяне на импланти или готови прозрачни ортодонтски алайнери.

   Този подход е оправдан когато искате да спестите време да поемате повече пациенти, а проектирането и изработването на възстановяванията делегирате на лаборатория.

   Нужен Ви е само интра-орален скенер, с отворен софутер за заснемане, който записва 3D модела в .stl  формат. Най-добрите интраорални скенери са с малки глави, работят без прах, дават пълноцветно изображение в реално време и с много добра резолюция, но най-важното е бързината на сканиране на цяла арка да е ~ 1 мин. Бързината на сканиране зависи и от количеството придобити полезни данни с едно минаване. В случай, че скенерът е заснел ненужни данни (т.е. език, бузи, пръсти и т.н.), той трябва да може да ги поправи, за предпочитане в движение и без намесата на потребителя. Т.е. софтуерът трябва да е ефективен при фиксиране на отклонения и мекотъканни смущения. Накратко, ефективността на сканиране може да бъде характеризирана като комплекс от скорост, придобиване на изображение и интелигентност на софтуера.