• SIRONA inLab MC X5 апарт за изработка, фрезоване и шлайфане на дентални протези

   Dentsply Sirona
   Sirona
   1 2 3 4 5
   Наличност:
   С предварителна поръчка

   inLab MC X5 е 5 аксиален по отношение на машинната кинематика, с високочестотен мотор с мax. 60,000 rpm.

   Има няколко режима на работа – фрезоване и шлайфане на дискове и блокове, в три режима – мокра и суха обработка и лесно преминаване от едната в другата.

   Работи с всички видове материали (на всички известни производители на пазара като VITA Zahnfabrik, Ivoclar Vivadent, Dentsply, Merz Dental, 3M ESPE, GC и др.

   Инструментите, с които работи включват твърдосплавни фрези и диамантени шлифовъчни борери. Смяната на инструментите е напълно автоматична от магазин с до 6 различни инструмента. Обработва стандартизирани дискове с диаметър 98.5 мм и височина до 30 мм. и Блокчета с р-ри до 15,5*19*40 mm, от I8 до B40L. Предвижда се и работа с блокчета с дентинова структура и мезоструктура. Материалите може да бъдат използвани ефективно и икономично, благодарение на функциите за управление на дисковете и т.н. нестинг (групиране на множество ресторации).

   Има специално разработен държач за блокчета, който може да бъде зареден с до 6 блокчета от различни видове едновременно. Така апаратът е проектиран да бъде универсална лабораторна единица за голям брой приложения и за обработка на циркониев оксид, полимери, композити, восък, стъклокерамика, хибридни керамики, подготвен е за метали CrCo и Ti. inLab MC X5 е с изключителна прецизност и точност на обработка +/- 12 μm.

   Индикации:

   Мостове, напълно анатомични корони, инлеи, онлеи, фасети, многослойни мостове, мостови конструкции, редуцирани корони, имплант барове, восъчни модели, абатмънти, атачмънти, телескопични корони.

   Софтуер за фрезоване inLab SW

   с включен CAM лиценз за безлимитнаработа (мелене и фрезоване), както и импорт на реставрации в STL*** формат (т.е. с направен дизайн), проектирани с CAD системи на трети страни.

    

    *** ЗАБЕЛЕЖКА: Импортиране на данни и възможни възстановявания с inLab MC X5:

   - Импорт на сканирани, необработени данни в .STL формат е възможно с допълнителен модул, който е опция.

   - Импортиране на .STL елементи без допълнителна информация е възможно за изработване на кепета, корони, многослойни корони, мостове, рамки за мостове, инлеи, онлеи, винири, и неопределени.

   - Импортиране на .STL елементи с допълнителна информация (препарационни граници, ориентировъчни пространствени оси и др. ), от Exocad (*.constructioninfo) и 3Shape (*.3ox) е възможно за изработване на кепета, корони, мостове и рамки за мостове.

   - Полу-автоматична идентификация на препарационните граници за импортираните елементи.

   - Ръчно редактиране на препарационните граници за импортираните елементи.

   - Импортиране на елементи от софтуер inLab SW 15.0, като с всичките 4 опционални модула на този софтуер може да бъдат изработвани кепета, корони, многослойни корони, мостове, рамки за мостове, инлеи, онлеи, винири, телескопи, барове. Освен това с някои ограничения в използваните материали може да се изработват директно завинтвани корони и хибридни абатмънти (изцяло фрезовани от диск), директно завинтвани корони и хибридни абатмънти (фрезовани от мезо блокчета), директно завинтвани мостове, рамки за мостове и барове, съставни части (на многочастови абатмънти), хирургически водачи с повече от 1 отвора.

    

   *** ЗАБЕЛЕЖКА: Компютър и монитор не са включени в цената inLab MC X5. Ако се купи заедно със скенера inEos X5 – ползва неговия компютър.

    

   *** ЗАБЕЛЕЖКА: В цената не са влючени материали, а са включени само:

   - Външен резервоар за охлаждане

   - Държател за блокчета

   - Държател за борери – 2 бр.

   - Борери (3 карбидни за PMMA, 3 карбидни за Циркониев оксид, 3 борера за керамика)

   - Охлаждаща течност Dentatec

   - Филтър, Кабели и др.

    

   *** ЗАБЕЛЕЖКА: Апаратът работи с компресиран въздух и има нужда от аспирационна система за сухата обработка.
   Изисквания към компресора – постоянно въздушно налягане мин. 7 bar и капацитет 50-100 l/min подавано към апарата.

   Изизсквания към аспирационната система – капацитет 3300 l/min, филтър клас H12, запрашавене клас М.