• Axeos - 2D/3D екстраорална рентгенова система

   Dentsply Sirona – Германия
   1 2 3 4 5
   Наличност:
   С предварителна поръчка

   с възможност за ъпгрейд с CEPH в бъдеще

   + дистанционно управление

   Axeos - 2D/3D рентгенът е подходящ за общопрактикуващи, имплантолози, ортодонти, имплантологични практики, орална и максиларна хирургия, УНГ практики, Радиологични центрове

   Описание и технически данни:
   Панорамният и 3D рентгенов апарат AXEOS се основава на надеждна платформа и предлага иновативни функции в областта на цифровата дентална рентгенология - например, Sharp Layer технология и DCS (Direct Conversion Sensor).

   Характеристики и функции:

   Панорамна технология: DCS сензор превръща рентгеновите лъчи директно в електрически сигнал, а не чрез междинно превръщане в светлина. Резултатът е изображения с уникално високо ниво на острота – дори при изключително ниска доза радиация. Предимството е несравнимо качество и на най-малките детайли, дори при много ниска доза радиация.

   Автофокус – чрез тази функция автоматично ще получите изображение с възможно най-добрата острота на фокус. Правят се няколко хиляди отделни изображения в един цикъл и автоматично се разпознават областите, в които челюстта е позиционирана оптимално. От отделните проекции се създава автоматично рязко панорамно изображение.
   Технология Sharp Layer за придобиване на изображения с несравнима острота.

   Автоматично позициониране с оклузален блок и тъчпад. Точно и лесно позициониране на пациента благодарение на патентования блок за захапване и светещите цветни бутони за регулиране на височината.

   Интелигентна ниска доза радиация - в този режим получавате 3D изображения в обхвата на дозата за 2D рентгенова снимка.
   HD режим - В HD режим (до 1400) отделни изображения се заснемат по време на едно завъртане и се преобразуват в 3D обем с разделителна способност (размер на воксела) до 80 μm - с ниско ниво на шум и висока резолюция.

   Комплексни панорамни и цефалометрични програми - Цефалометричното рамо може да се монтира опционално отляво или отдясно за придобиване на изображения на синусни или латерални цефалограми.

   Време на панорамна експозиция: P1: макс. 14,2 s и P1 Quickshot: макс. 9.1 s
   Време на експозиция на Ceph: Стандартно 9,4 s и Quickshot 4,7 s

   MARS: Намаляване на метални артефакти

   New EasyPad Контролният панел осигурява оптимална лекота на използване чрез своите ясно структурирани контролни бутони и иконки и възможността да се завърта и накланя за да бъде достъпен за всеки потребител.

   При 3D изображенията има три режима - Low Dose, SD, HD. В режима LowDose се получава 3D изображение с минимална доза радиация, съизмерима с тази при 2D изображенията. Режим HD е с висока резолюция и служи за фокусиране върху миниатюрни детайли. Режим SD е за балансирани изображения за общо диагностициране.

   Обем на 3D изображението (FoV): 5 x 5.5cm / 8 x 8 cm / 11 x 10 cm / 17 x 13cm

   Резолюция 3D 160 µm / 2D 100 µm, нива на сивото 16K \14 bit\, време за заснемане 12-14 сек. и за реконструкция 10 сек.

   В комбинация със софтуер SIDEXIS 4, рентгеновата система е идеалното решение за практикуващите зъболекари.

   Интелигентно регулиране на височината - Интелигентното регулиране на височината автоматично настройва рентгена на индивидуалната височина на пациента въз основа на съхранените настройки от предишни посещения.

   Околна светлина: Осветен гръб и чекмедже

   Технически характеристики:

   Напрежение на генератора 60-90 кV, Ток 3 - 16 mA
   Високо честотен рентгенов генератор, включително рентгенова тръба с висока работна честота (макс. 120 кHz)
   Захранващо напрежение 200-240 V