• БУЛМЕДИКА, БУЛДЕНТАЛ, ДЕРМА&ЕСТЕТИКА 2024

   Лекционен ден - 31 май 2024
   1 2 3 4 5
   Наличност:
   На склад

   Булмедика - Булдентал 2024

   (София – Интер Експо Център – Зала Вихрен)

   31.05.2024 г.

    

   09:30 – 10:10

   „Ползи и протоколи при използването на интраорален скенер 3DISC в ежедневната клинична практика“

    Прецизното 3D възпроизвеждане на интраоралния статус на всеки пациент е гаранцията за успешна терапия и протетична рехабилитация.

   Интегриране на дигиталния отпечатък в цялостния план за лечение.

   Предимства при използването на интраорални 3D скенери в сравнение с традиционните методи за взимане на отпечатък. Базов анализ.

   Заслужава ли си UPGRADE?

   Споделяне на нашия клиничен опит.

    Асистент Проф. д-р Марян Петков е роден в Скопие на 15 март 1977 г.

   Работи в Клиниката по протезиране на Университетска клиника „Св. Пантелеймон” и „Св. Кирил и Методий – Факултет по дентална медицина, Скопие – Северна Македония. Съсобственик на частна клиника ПЗУ „Петкови“. С 21-годишен опит се занимава активно с научноизследователска работа, обучение на студенти, лекари, зъботехници. Автор и съавтор на 85 публикации в македонски и международни списания и 4 учебника по дентална медицина.

   Завършва специализация по протезиране през февруари 2008 г. Получава магистърска степен по дентални науки в областта на зъбопротезирането през септември 2010 г.

   В Университета на Копенхаген, ФДМ, Катедра по орална рехабилитация, усъвършенства уменията си в CAD/CAM системи и имплантни протезни надстройки.

   Докторска дисертация -PHD "Оценка на влиянието на временните цименти върху адхезията на дефинитивните цименти при циментиране на естетични неподвижни протетични възстановявания".

   Key Opinion Leader за 3Disc Dental Connect - производител на интраоралните скенери Heron и OVO.

   Marjan Petkov 

    Такса: 48 лв.


    10:25-11:25

   „Използването на 3Д принтерите в ежедневната дентална практика.“

    Подбор на материали за разнообразни клинични случай. Принтиране на единична корона - от сканирането на пациента до финалната изработка. Стъпки за подобряване на клиничните резултати при принтирането.

    Д-р Даниела Парушева - Собственик на Дентална клиника Д-р Парушева

   Завършила дентална медицина в Медицински университет – София през 2015 г.

   Следдипломни курсове:

   - All-on-4 концепция, Malo Clinic, Лисабон;

   - Digital Smile Design, Masterclass, Clinical residence, Christian Coachman, Мадрид;

   - Дигитално ортодонтско лечение, Стефано Негрини, Италия;

   - Дигитален орто курс, Стефано Негрини, София и др

   Седем години клиничен опит в дигитално направлявана хирургия, All-on-4, дигитална ортодонтия, дентална медицина в същия ден.

   Постижения и награди - Работата й в областта на дигиталната дентална медицина е номинирана за наградата Smart Integration Award 2021 на Dentsply Sirona в категорията „Дигитален клиничен работен процес“. Печели наградата Digitalk&A1 в категория Стратегия и визия за въвеждането на концепцията за стоматология в същия ден с 3D принтиране на постоянни корони. През 2021 г. печели и наградата на БАИТ в категория Успешен проект за българската икономика отново с концепцията Same Day Treatment с помощта на 3D принтиране. Била е част от проекта на Forbes Women on top с  денталната й клиника - първата и единствена дентална клиника част от Digital Healthcare Cluster.

   Курс от лекции за Здравеопазване, базирано на стойности, HTA. Лекции в Медицинския университет в София за Дигитализация на работния процес. Като част от един от най-големите световни форуми за 3D принтиране, е имала възможност да покаже част от клинична си работа с принтирани постоянни и временни корони, хирургични водачи, орто модели и др.

   D-r Parusheva

    Деница Ангелова – главен дизайнер в Дентална клиника Д-р Парушева. Занимава се активно с дизайн и 3D принтиране. Посетила е редица курсове на тема 3D принтиране в денталната практика. Официален KOL на SprintRay за България и региона.

   Angelova

    Такса: 48 лв.


    11:40 - 12:55

   „Интраорално сканиране върху модел, дизайн и отпечатване на изделие с 3D принтер на живо“

    Демонстрация на работа с интраорални скенери Heron и OVO на 3Disc (USA-France) и система за 3D принтиране от SprintRay (USA). Специфика на заснемането при различни клинични случаи.

    Оторизирани демонстратори на 3Disc:

   Д-р Дарина Калинова - През 2000 г. завършва математическа гимназия “Баба Тонка” Русе.

   D-r Kalinova

   Страстта си към денталната медицина открива съвсем случайно, когато в търсене на нова работа попада в “Kallas dental center” във Вирджиния, Америка и така се започва. Работи 12 години в топ клиники отвъд океана. През 2016 г. се завръща в България и започва да учи дентална медицина в МУ София. През 2022 г. вече има собствена практика в София.

   Д-р Силвия Цалова – Завършва Стоматологичен факултет към Медицински университет – София през 2010 г. Лекар по дентална медицина в ЦДМ „Св. Георги“ ЕООД в София. Успешно преминати множество курсове в сферата на протетичната, консервативната и лазерната дентална медицина. Лекционни и практически курсове за работа с ботулинов токсин и филъри. Лектор и преводач от английски език на няколко курса в областта на денталната медицина.

   D-r Tsalova

    Стоян Христов – зъботехник и оторизиран демонстратор на SprintRay - Завършил през 1989 г. Зъботехника в ПМИ гр. Варна. Работи от 1989 г. до 2000 г. в държавна зъботехническа лаборатория гр. Сливен. Регистрира СМТЛ ’’СТАНИ-ДЕНТ’’ ЕООД през 2000 г. В лабораторията в момента работят 8 зъботехника. От 2009 г. е системен специалист на фирма Bredent. Като системен специалист провежда множество курсове, изнася лекции, участва в научни програми с преподаватели   от Медицински Университет гр. Пловдив.

    Вход свободен!


    

    13:10 - 13:40

   MyRay – Образно-диагностични решения“

   Въведение в 2D и 3D рентгенографиите. Пълна гама от интраорални и екстраорални решения в стоматологията. Ортопантомографични 2D изображения. Предимства и приложение на CBCT технологията. Софтуер (IRYS) – архитектура и функции. Заключение.

    Лео Барнз е специалист по продажби на рентгенова техника в Cefla и технолог по радиология по професия. Част е от екипа на Cefla. С 10-годишен опит в дентални клиники и радиологични центрове в Хърватия. Завършва обучението си по медицинска радиология във факултета по медицина в Риека.

    Вход свободен!


    13:55 - 14:35

   DENTRINO - Административния асистент от който всеки лекар има нужда

   Системата предлага набор от инструменти, позволяващи на лекарите да подредят и използват информацията си систематично, удобно и най-вече - бързо.

   Платформата е предназначена както за единични практики така и за малки клиники. Включените в нея модули са оптимизирани помежду си за максимално улеснение на работния процес.

   Сред преимуществата на платформата са:

   - Първата система в България с интегриран Изкуствен интелект

   - Изцяло уеб базирана, платформата ви дава възможност за достъп без допълнителни действия, като инсталация или постоянно обновяване на софтуера.

   - Напълно защитена спрямо всички европейски регламенти за работа с медицинска информация.

   - Оптимизирана така че времето прекарано в нея да е минимално, но ползата от употребата да е максимална.

   - Дава възможност за съхранение на големи обеми от всички видове допълнителна информация (изследвания, документи, снимки и др)

   Насочена към развитие в помощ на ежедневната ви работа, не към създаването на допълнително ежедневно задължение.

   - Свързаност с външни държавни системи като НЗОК и НЗИС

    Антон Райчев - Основател на DENTRINО, с 6 годишен опит в сферата на денталната медицина като консултант търговска дейност и 7 години опит в разработката на софтуери за управление, информационни системи, корпоративни B2B и B2C платформи.

   В портфолиото от реализирани проекти са такива за водещи компании в различни сфери на бизнеса - от пивоварни гиганти, до производители на дентални импланти, алайнери и др. "

    Вход свободен!


    14:50 - 16:20

   „Генезис и история на използването на пиезохирургията в стоматологичната практика“

   Технология, патенти и метода „Piezosurgery”. Ползи от ултразвуковите трептения. Последно поколение апаратура. Накрайници за: синуслифт техника с латерален достъп; препарация на имплантатното ложе; пинове за подравняване; разширение на костния гребен; рязане във всички видове кост; екстракции; експлантиране на имплантати; вземане на костен блок за присадка; колекция на костен „чипс“ и костно ремоделиране; ендодонтия, кортикотомна техника; пародонтална костна хирургия; кореново почистване и заглаждане; отстраняване на възпалена тъкан;  отстраняване на биофилма от кореновата повърхност; почистване на импланти; периостална препарация; финиране на субгингивални граници. Приложение в орална хирургия, имплантология, ортодонтска хирургия, ендодонтска хирургия, пародонтална хирургия, протетика.

   Д-р Екатерина Радославова е дипломиран магистър по дентална медицина през 2010-та година в Медицински Университет - София, посветила следдипломната си квалификация на имплантологичната, хирургична, протетична и лазерна дентална медицина.

   През 2012-та година придобива степен магистър по Обществено здраве и здравен мениджмънт в Медицински Университет – София.

   Участник, организатор и лектор в редица Международни научни дентални форуми в страната и чужбина. Публикации в национални и международни научни медицински издания, награди за научни презентации в областта на протетиката и пародонтологията.

   Завършила курс по „Орална патология и клинична дентална алергология”, ФДМ - София.

   Завършени курсове по зъбопротезна имплантология в МУ – София и University Medical Center Groningen, Холандия. През 2012-та успешно завършва курс по зъбопротезна имплантология към БАН и е сертифицирана за поставяне на  интраосални винтови имплантати от акад. проф. д-р Николай Попов, д.м.н.. През 2017-та успешно завършва теоретико-практически курс за минимално инвазивно триизмерно дигитално асистирано имплантиране при проф. д-р Марко Таларико, AIC Osstem, Рим, Италия. По-късно през същата година извършва първото в България изцяло дигитално асистирано имедиатно имплантиране в естетичната зона с имплантологична система Osstem.

   През 2011-та завършва сертификационен курс (advanced level) към WFLD (World Federation for Laser Dentistry), през 2012-та – сертификация за „Waterlase Er, Cr, YSGG All Tissue Laser and Diode laser” към World Clinical Laser Institute, Biolase, USA, а през 2018-та придобива сертификация за работа с диоден лазер Biolase Epic при д-р Кристофър Валински, DSS, USA. Завършени редица теоретико-практически курсове за PRF процедури, CBCT анализ и обработка, костно-регенеративни процедури, мениджмънт на меките тъкани около импланти и естествени зъби. От 2023 та е участник в мултицентричен международен изследователски проект към Osstem AIC Europe. През 2023 година, заедно с д-р Денислав Емилов стават част от екипа на Mectron Италия като презентатори на Piezosurgery® и Combitouch® апаратите за България и преминават индивидуално обучение в Генуа при проф. Томазо Верчелоти, основател на пиезохирургичния метод на лечение и в Караско, централата на Мектрон при д-р Стефано Кеки.

    

   Ekaterina Radoslavova

   Такса: 48 лв.

    


   16:20 – 18:00

   „Демонстрация на работа с Piezosurgery на Mectron – Italy”

    Вход свободен!


    

   При записване за:

   - две платени лекции – цена: 90 лв. с ДДС

   - три платени лекции – цена: 108 лв. с ДДС

    

   Предварително записване до 27 май 2024!

    

   Тел. за записване: 028052516, 0886159996

   Email: info@mdrk.bg