• Инструмент PIEZON ® PI MAX

   EMS - Швейцария
   1 2 3 4 5
   Наличност:
   На склад

    

   DS-010A/A PIEZON PI MAX инструмент с динамометричен ключPIEZON PI MAX инструмент с динамометричен ключ  
   FV-117 PI MAX Instrument Tool - помощен инструмент за проверка на дължината на върха и подмяна с нов.
   DT-065A/A PI MAX Instrument Tip (x4) - 4 бр. накрайник 

   Проектиран около оригиналната технология PIEZON PS NO PAIN ® , новият инструмент PIEZON ® PI MAX е най-добрият инструмент за нехирургично, пародонтално почистване на импланти, фасети, корони, възстановявания и др. Той премахва биофилм и зъбен камък супра и субгингивално до 3 мм, без да наранявате повърхностите. Със своя тънък и гладък дизайн, новият PIEZON ® PI MAX е щадящ венците, минимално инвазивен и превантивен, за максимален комфорт на пациента.

   Инструментът PIEZON ® PI MAX е подходящ за всички пациенти с импланти, корони, възстановявания, фасети или ортодонтски апарати. Съвместим е с всички оригинални накрайници PIEZON ® и EMS устройства с технология NO PAIN.

   Новият инструмент PIEZON® PI MAX е най-тънкият инструмент за периимплантно лечение до 3 mm. Тъй като е тънък като перио сонда, инструментът предлага максимална достъпност около опорите на импланта и намалява риска от болка. Със значително увеличена гъвкавост всички чувствителни повърхности могат да се почистват безопасно. Инструментът е изработен от опора от медицинска неръждаема стомана и високотехнологичен накрайник от полиетер етер кетон (PEEK), напълнен с 30% въглерод. Специалният състав на върха на инструмента не уврежда повърхността на импланта по време на лечението. PEEK, зареден с въглерод, осигурява правилна гъвкавост и линейно движение.

   Инструментът PI MAX лесно премахва зъбния камък с хирургическа прецизност благодарение на своите линейни движения и оптимизирана мощност. Контролираните движения осигуряват постоянни резултати от лечението и защитават зъбите на пациента по всяко време. В комбинация с оригиналния модул NO PAIN, формата на инструмента и линейното му движение осигуряват ефективността и комфорта на лечението.

   Веднъж износен, след приблизително 20 процедури (= 3 мм), накрайникът на инструмента може лесно да се смени с PI MAX Tool, с който може да се провери износването на върха и да се смени, ако е необходимо. Дръжката може да се използва до 1000 пъти.